Translate

fredag den 1. november 2013

Conocosia - på den varmeste dag i året var baren åben.Den varmeste dag i 2013 her i området bød på 33.1C. Alt for varmt til at lave andet end at sidde i skyggen. og holde sig opdateret på væskebalancen. Men omme på solsiden af huset skete der alligevel noget, der kaldte på en vis form for aktivitet. Både fra dem, der besøgte det nu åbne værtshus, og dels fra undertegnede, der alligevel måtte have kameraet frem.

Planterne, der så gavmildt blomstrede, var mine to Conocosia pugioniformis (de bor i samme potte). Det er en slægt på et par arter fra Sydafrika, der tilhører middagsblomstfamilien. De er på ingen måde vinterhårdføre og er meget sjældene i dyrkning. De formeres fra frø som man sår om foråret. Potten med frøet placeres det varmest sted i drivhuset og skal ikke have vand. Efterår og vinter skal potten holdes tørt og hen tidligt forår kan man eksperimentere med lidt vand. Her skal der så gerne begynde at ske en spiring, men det er ikke umuligt at frøene lige tager en cyklus eller to mere, før de beslutter sig for at spire. I naturen vokser de om vinteren, for de kommer fra vinterregnsområder i sand tæt på kysten.

Den voksne plante går endvidere for at være ret kortlivet, men mine to har lige afsluttet deres andet år så måske trives de bare godt her. Jeg dyrker dem i en rummelig, uglaseret lerpotte i sand. Udenfor hele sommeren, sålænge der ikke er under minus 2C. Resten af tiden i min frostfrie garage i vinduet - tørt.

Planten i sig selv er mere interessant end smuk, men blomstringen! Hold nu op.. Bedøm selv:
Ingen kommentarer:

Send en kommentar