Translate

fredag den 25. oktober 2013

3 middagsblomster.

Jeg har dyrket Delosperma arter i 14 år og har efterhånden en pæn samling af dem.

Nogle er vinterhårdføre - nogle er nogen gange vinterhårdføre og andre er slet ikke. Men selv dem der slet ikke er vinterhårdføre, tåler lidt til nogen frost. De følgende tåler mellem minus 5 og minus 10C i kortere tid. Og de dyrkes bedst ude om sommeren. Drivhus er for varmt og de kan i modsætning til så mange andre sukkulenter, godt lidt regnvejr!

'Badenia Salmon' er en nyere tysk kultivar. Den har en meget intens sommerblomstring og er en fin lille plante.
 

Denne her har fået navnet 'Orange Velvet'.. Jeg er bestemt ikke tilfreds med det navn. For en 7-8 år siden navngav jeg en meget smuk orange blomstrende kultivar som jeg døbte 'Orange Velvet'! Jeg mistede mit eksemplar og planten på billedet fik jeg fra en hollandsk samler. Jeg håbede naturligvis at det var min egne gamle plante jeg fik tilbage, men ak. Nogen har stjålet mit navn! Jeg ved godt det er et utroligt godt navn, men alligevel. Den nye plante hedder nu i min plantebog 'Orange Velvet Imposter'... Den er også fin, men bestemt ikke den helt rigtigt. Nye oplysninger fra pålidelig kilde antyder dog at min gamle 'Orange Velvet' stadigt lever i en tysk samling. Forhåbenligt den rigtige!
 

Delosperma lydenburgense er en vildart fra Mpumalanga i Sydafrika. I modsætning til de mere krybende former hos de vinterhårde arter, vokser denne som en lille busk. Den har meget store blomster og er en fin plante til terrassen om sommeren. Frosttolerancen er helt ned til minus 10C så den er bestemt ikke sart. Jeg overvintrer den i en uopvarmet garage som er næsten frostfri.
 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar