Translate

lørdag den 26. oktober 2013

Figenkaktus i juni. Del 2.

I går viste jeg lidt billeder fra juni måneds Opuntia blomstring. I dag kommer nogle af dem, der først blomstrede i juli. En af årsagerne til den senere blomstring er, at mange af dem gror udenfor. 
Opuntia polyacantha fra Bernalillo i New Mexico. Mine står i potte under halvtag, men trives fint langs sydmur. Blomstringen er bedst når den er frit udplantet, men dette gælder alle Opuntia.
 
 
 
 

 

 
Opuntia cv 'Halblech' er en tysk kultivar fra Opuntia polyacantha-gruppen. God hårdførhed og skønne blomster!
 
 
 
 

 

 
 
Dette er en af mine gamle kloner. Jeg modtog den for mange år siden fra Benny i Hjørring. Den er indsamlet i Utah og bærer det ugyldige navn Opuntia utahensis. Den er tæt i familie med planten fra Bernalillo. Jeg har krydset dem i år og begge har sat fuldstændigt identiske frø. De skal naturligvis såes i vinter, så de kan spire til foråret og forhåbenligt producerer nye, hårdføre haveplanter.
 
 
 
 

 

 
Denne plante er modtaget som Opuntia fragilis, men jeg tror den indeholder Opuntia polyacantha gener. Den er indsamlet i North Dakota og mange er de helt nordlige kaktus er i virkeligheden ældgamle hybrider. Den har blomstret flitting med mange blomster i år og jeg har krydset den med stort set alt andet, der har blomstret samtidigt. Der er sat enkelte frø, så måske kommer der noget spændende op? I så fald bliver det super hårdført og vil have potentiale til at kunne dyrkes helt uden beskyttelse udenfor.
 
 
 
 
 
Opuntia cv. 'Füssen'. Endnu en tysk kultivar. Solgt som Opuntia fragilis-hybrid, men den har nu aldrig haft noget med Opuntia fragilis at gøre. Formentlig stammer den fra Opuntia debrechzyi, som oftest bliver forvekslet med fragilis. Alene fordi de begge er ret små arter. Denne plante har også sat en del frø i år som resultat af mine krydsningsforsøg. Igen noget, der kan have stort potentiale som helt vinterhårdføre planter.
 
 
 
 
 
Dette er en ægte Opuntia polyacantha fra Canada. Jeg har selv startet den fra frø og nu efter fire år blomstrer den så for første gang. Klassisk gul.
 
 
 
 

 

 
Opuntia cv. 'George Sydow'. Gammel hybrid, der efterhånden er ret sjælden. Krydsning mellem en rød Opuntia polyacanthus form og Opuntia fragilis. Den har i høj grad beholdt formen fra fragilis og erstattet dennes altid gule blomster med en fin farvet. Fuld vinterhårdfør. Nederst til højre ses en lille Sct. Hansurt, et udbredt ukrudt i min plantesamling. Derom en anden gang...
 
 
 
 

 

 
Opuntia cv. 'Hamburg' - tysk selektion.
 
 
 
 
 

 

 
Opuntia humifusa, denne gang fra den nordlige del af udbredelsesområdet. Lokaliteten er angivet som 'Ohio', hvilket ikke er særligt præcist, men en fin, hårdfør plante, der er velegnet langs sydmuren.
 
 
 
 
 
Opuntia tortispina, plante fra New Mexico. Mange steder er denne art gul, men ved Albuquerque findes denne fine rødviolette type. Fin hårdførhed, men bliver let grim efter et par år uden beskyttelse mod vinterregn.
 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar